sunnuntai 11. joulukuuta 2011

PÄÄasioita

Olen pyöräytellyt pari pipoa pakkasen pitimiksi ja viemisiksi. Kaapelikuviot ovat alkaneet kiehtoa - etenkin nyt, kun netin kautta tilaamani kirjan Cables. Volume 1: the Basics (Janet Szabo) työpiirustukset ovat minun logiikalleni erityisen helppoja. Kaapelipipo nro 1 oikealla:

Lankana on Schachenmayerin Ecologico Camel (85% villaa, 15% kamelinkarvaa; 50g = 80m), puikkoina nro 5 pyöröt ja aloituksessa 88 silmukkaa. Kun paksua lankaa ja tavoitteena pipo, alkoi harmittaa, kun kierteitä ei päässyt pujottelemaan kuin yhden kuviokerran.

Yksi mallikerta meni toiseenkin kaapelipipoon, jossa lankana SandnesGarnin Alfa (85% villaa, 15% mohairia, väri 1053). Puikot kokoa 6,5, kaapelikuviota lukuun ottamatta ohje omasta päästä. Mutkista mallin eri vaiheissa tykkäsin, mutta kuvaaminen oli hankalaa. Ehkä jotain kuvastakin sentään hahmottuu. Langasta syntyi pehmeä pipo, jonka äitini meinasi kaapata. Oli sitä mieltä, että pipon saaja ei kuitenkaan sitä käyttäisi. Perhe tukee harrastusta...
Kirjava pipo on Novitan Puroa (väristä Juolukka).  88 silmukalla nikkaroin spiraalia muinoin kokeilemaani Odessa-ohjetta muistellen.

Vielä 13 vuorokautta iakaa saattaa valmiiksi kolmen tärkeän ihmisen keskenräiset lahjukset. Ei paniikkia. Ehtii, ehtii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti