sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Keskeneräisten käsitöiden kesä

kuluu kiivaasti keräkasoja kaivellen. Alkuvuodesta alkanut vatasteluni jatkuu. Melko ylpeä olen siitä, etten ole vielä juurikaan retkahtanut lankakauppoihin, kun nurkissa on yhä ihan kiitettävästi keriä.

Aikaansaannoksia tähän mennessä:
- isoäidin neliöitä kissalle. Saimme ihanan sohvan, jonka toisen nurkan kattimme otti omakseen. Taannoin talvella aloittamani 18 ruudun viltti valmistui juhannuksena. Sohvannurkka on niin hyvä, että siihen voi paeta pihalla suhisevaa sadetintakin, kun ulkoilunaru on riittävän pitkä.- verkkolankahuivi tuli valmiiksi alkuviikosta, vaikka aloitin sen jo syksyllä. Lankana on Katian Ondas (aitoa akryyliä), puikkoina nro 5 kepit ja silmukoita alussa 9, puolivälistä loppuun 8. Käytin tähän 200g lankaa. Alkuperäisohje oli ainakin yhdessä blogissa, jonka nimeä en muista. Ihan ensimmäisen kerran tein vastaavan huivin talvella 2006, jolloin ohje oli toisen firman samantapaiseen reunasta neulottavaan lankaan Modassa.


 Mallit vaihtelevat. Marja-aronia ei meinannut kestää Katia-huivin painoa enkä minä paahdetta, kun kuomaseni kuvasi kummitytölleni reissussa nitkuttelemani sukat. Näissä lankana on Mokkasukkaa, pintana 3oikein, 1 nurin.


Keskeneräisten käsitöiden kanssa kamppailu jatkuu: Taannoin tuumasin, että teen luonnonvalkoisista villalangoista viltin noin 50 vuoden aikataululla. Purkasin sen alun, sillä käytännön tekemisen kannalta neliöiden virkkaaminen on näppärämpää. Tosin neulottu viltti kaivelee vielä, siihen kun aikeeni oli kokeilla erilaisia neulepintoja. Arkistoista löytyi myös puuvillainen neuletakki, jonka olen aloittanut kuopuksellemme. Ohjetta ei löytynyt. Siirrän haasteen ensi keväälle tms. aikaan tulevaisuudessa, kun kummipojat ovat vielä sopivan pieniä palttoota ajatellen. Muita keskeneräisiä en esittele.

Tämän päivän Hesarissa oli juttu, jonka lapsikin huomasi. Kaukomailla eräs taitava äiti oli nähdäkseni virkannut (toimittajan mielestä neulonut) Angry Birds -lauman lapselleen. Kuopus tiedusteli, osaisinko minä tehdä niistä edes yhtä. Saa nähdä, innostunko kokeilemaan.

2 kommenttia:

 1. Kissan viltin värit on ilmeisesti tarkoin valittu sointumaan kissan valjaisiin :)Hieno. Meidän löytölapsi Armas on ihan saman näköinen, mutta ei suostu kyllä olemaan valjaissa. Ei muuta kuin makaa ja mököttää pihalla.
  Täytyypä tutkia noita Angry Birds:jä. Oliskohan se hitti tuote ensi joulun myyjäisiin.

  VastaaPoista
 2. Hei Sude!

  Näin virkkaamista inhoavan mielestä ne linnut näyttivät siinä lehtikuvassa ihan helpoilta - pääosin erivärisiä pyöreitä palloja, johonkin isompi nokka, toisella oli kärsä. Ja jos sinä ryhdyt niitä tekemään, voit samantien aloittaa tilauslistan - varma hitti!!!!

  Tarmon viltin väri siksi sininen, ikun sininen on mun lempivärejä ja sinisiä loppuja oli eniten. Sopivasti sohvakin on sininen...

  Kaisa

  VastaaPoista